OVER LEEF LEKKER LICHTER

leef
Leef gezond en voel je fit. Met de juiste voeding en voldoende beweging kun jij de kwaliteit van je leven verbeteren.
lekker
Waarom denken we bij lekker aan chips of chocolade? Gezond eten is ook gewoon lekker.
lichter
Lichter op de weegschaal of lichter in je hoofd. Een gezonde leefstijl helpt voor beide.

Leef lekker lichter is een bedrijf dat advies geeft en coaching biedt aan iedereen die zijn leefstijl wil verbeteren op het gebied van voeding en bewegen en fitter in het leven wil staan.

Meer dan de helft van de volwassen Nederlandse bevolking heeft matig of ernstig overgewicht, wat kan leiden tot welvaartsziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en diverse vormen van kanker.

Het is de verwachting dat het percentage van mensen met overgewicht de komende jaren zal stijgen.

We kunnen niet langer onze kop in het zand steken. Verbeteren en voorkomen van ziektes is mogelijk als we nu ingrijpen!

Oorzaken van overgewicht zijn voor iedereen anders. Je eet te veel, neemt vaak iets tussendoor of kiest de minder gezonde dingen. En soms weet je gewoon niet zo goed wat een gezonde keus is en hoeveel je zou mogen eten. Of beweeg je niet genoeg? Heb je geregeld last van stress, slaap je slecht of ben je net gestopt met roken?

Wat het ook lastig maakt is dat in Nederland energierijk voedsel overal makkelijk verkrijgbaar is. De verleiding om te veel te eten en te drinken is daardoor groot.

De beschikbaarheid van een goed wegennet en openbaar vervoer zorgt daarnaast voor een omgeving waarin de noodzaak om te bewegen minimaal is.

Op social media is heel veel te vinden over een gezonde levensstijl. Maar feiten en fabels zijn moeilijk te onderscheiden. Je denkt dat je gezond leeft en eet, maar toch gaan de kilo’s er niet af, ben je niet tevreden over je figuur en voel je je niet fit.

Ik hoor vaak dat mensen al jaren bezig zijn met diëten. Afgezien van het schuldgevoel wat ontstaat als iemand zijn of haar strenge regime niet volhoudt, werkt het vaak ook averechts voor een blijvende verandering.

overal om ons heen verleiding

Leef lekker lichter helpt

stapsgewijs naar een gezonde leefstijl

Als ervaringsdeskundige kan ik me zeer goed inleven en geef advies en begeleiding op maat.

Hierbij focus ik me op de drie pijlers van een vitaler leven:

gezonde voeding
voldoende beweging
mentale coaching

Ik maak een leefstijl-, voedings- en lichaamsanalyse en geef persoonlijk advies over energiebehoefte en verdeling van macronutriënten. We maken samen een actieplan en gaan stapsgewijs veranderingen aanbrengen en je leert hoe gezond leven eruit ziet.

Hierbij maak ik gebruik van wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuzes. De welbekende schijf van vijf van het Voedingscentrum is een belangrijke leidraad.

Ook gaan we op zoek naar een verantwoorde vorm van bewegen en sporten die jij vol kunt houden.

Zonder strenge, ongezonde diëten of uren excessief sporten pas jij straks toch weer in die leuke broek, kijk je tevreden naar jezelf in de spiegel een voel je je fitter.

De coaching is individueel en tijdens de gesprekken gaan we op zoek naar het waarom, want als we erachter komen wat jou motiveert om af te vallen zijn er duurzame resultaten te behalen.

missie & visie

Missie:

‘’Door kennis en coaching zorg ik samen met mijn cliënt dat er een duurzaam gezonde leefstijl gecreëerd wordt. Zodat er letterlijk én figuurlijk een lekker en lichter leven ontstaat.’’

Visie:

‘’Door balans te zoeken in gezond eten, voldoende bewegen en de juiste mindset, bewerkstellig ik een positief effect op de gezondheid van alle inwoners van Tricht en omstreken.’’